16 Ianuarie 2023Sursa: IGPR

Depistați la volan sub influența substanțelor psihoactive

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna –Sercviciul Rutier în timp ce executau serviciul de partulare și subraveghere al traficului rutier, au oprit pe strada Ady Endre din municipiul Târgu Secuiesc, un autoturism condus de un bărbat de 37 ani.

Bărbatul a fost testat cu aparat Drugtest care a indicat prezenta substantei psihoactive amfetamină în organism.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate o probe biologice  în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.

La aceeasi data, în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Sercviciului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza municipiului Sfantu Gheorghe, au oprit un autoturism care circula pe strada 1 Decembrie 1918.

Conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 20 ani, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenta substantei psihoactive Cannabis THC-5.

Având în vedere rezultatul testării preliminare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În ambele cazuri prezentate se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.