07 Februarie 2018Sursa: IPJ Covasna

Buletin informativ din 7 februarie 2018

Început de săptămână fără evenimente rutiere grave

Menținerea siguranței traficului rutier este în permanență în atenția polițiștilor covăsneni, care acționează pentru reducerea numărului de accidente și diminuarea consecințelor acestora.

Și la începutul acestei săptămâni polițiștii au fost prezenți în teren, astfel că pe raza județului nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave, în ultimele zile fiind constatate trei infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

În Sfântu Gheorghe, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, iar din verificări s-a stabilit că autovehiculul avea autorizație de circulație provizorie cu termenul de valabilitate depășit. Se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

La Târgu Secuiesc, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un alt bărbat de 38 de ani, care conducea un autoturism, deși consumase alcool. În urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de marți spre miercuri, polițitii din Întorsura Buzăului au observat un autoturism care avea o traiectorie de deplasare nefirească, astfel că au procedat la oprirea acestuia. Conducătorul a fost identificat în prsoana unui bărbat de 64 de ani, iar în urma testării cuetilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar cercetările sunt continuate pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 


 

În luna ianuarie, polițiștii rutieri au desfășurat aproape 100 de acțiuni și au constatat peste 800 de abateri

În ianuarie, polițiștii rutieri au desfășurat 92 de acțiuni pe linie de circulație rutieră, în scopul reducerii riscului rutier și descurajării celor care comit abateri.

În urma acestor acțiuni, au fost constatate 9 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, cinci dintre acestea fiind infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost constatate și sancționate cu amenzi contravenționale, 888 de abateri la regimul rutier, aproape 300 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză și aproape 100, pentru nerespectarea obligației privind portul centurii de siguranță. Alte 119 sancțiuni au fost aplicate de polițiști pentru abateri săvârșite de pietoni sau de conducătorii de atelaje cu tracțiune animală.

Tot în luna ianuarie, în urma acțiunilor polițiștilor rutieri, au fost reținute 105 de permise de conducere – 36 pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor sau pietonilor care au acest drept, 25 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar 11 pentru depășirea limitei legale de viteză, cu mai mult de 50 km/h. Tot pentru abateri în trafic sau constatarea unor defecțiuni tehnice, au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor continua să acționeze pentru siguranța participanților la trafic și prevenirea producerii de evenimente rutiere. 

 


 

Reținut pentru tentativă de viol

Luni seară, polițiștii din Întorsura Buzăului au fost solicitați să intervină în sprijinul unei femei de 72 de ani, care reclama că în locuința sa se află un bărbat care refuză să părăsească imobilul.

La fața locului s-a deplasat în cel mai scurt timp un echipaj de poliție, în locuința apelantei fiind identificat un bărbat de 44 de ani, acesta fiind în stare de ebrietate.

Din cercetările efectuate până la acest moment, s-a stabilit că bărbatul o ajuta pe femeie, periodic, pentru efectuarea unor treburi gospodărești, la solicitarea acesteia. Luni, după ce ar fi efectuat activități în gospodăria femeii, bărbatul ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, împotriva voinței sale.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de viol, iar polițiștii au dispus reținerea lui pentru 24 de ore. Urmează ca acesta să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.