06 Februarie 2018Sursa: IPJ Covasna

Buletin informativ din 6 februarie 2018

O cunoașteți?

Polițiștii covăsneni solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea unei persoane depistate pe raza localității Țufalău. Un apel prin 112 anunța duminică faptul că, în fața unei locuințe din Țufalău, se află o persoană necunoscută de sex feminin. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție pentru verificări, fiind depistată o femeie cu vârsta aproximativă de 65 de ani.

Oamenii legii au făcut demersuri pentru stabilirea identității acesteia, însă până la acest moment nu s-a reușit acest lucru, întrucât persoana prezintă un defect de vorbire și nu cooperează, iar asupra ei nu a fost găsit niciun document de identitate.  

Semnalmente: persoană de sex feminin, cu vârsta de aproximativ 65 de ani, înălțime: 1,40m, ochi căprui, părul grizonat strâns la spate. La momentul depistării purta un pardesiu de culoare maro, în carouri pulover de culoare verde, pantaloni și batic de culoare neagră, încălțăminte de culoare maro. Persoana prezintă deficiențe de vorbire.

Polițiștii au făcut demersuri pentru ca femeia să fie adăpostită într-un centru aparținând DGASPC Covasna, iar persoanele care o recunosc în fotografii și pot oferi informații pentru stabilirea identității femeii, sunt rugate să apeleze numărul gratuit 112.

 


 

Prevenirea, primul pas pentru siguranța ta! Recomandări de la polițiști pentru prevenirea furturilor din autovehicule

Nimeni nu-şi doreşte să-şi găsească autoturismul spart, cu încuietorile distruse sau cu bunuri lipsă din acesta. Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, polițiștii vă sfătuiesc să luați câteva măsuri de precauţie!

Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS), care să atragă atenția hoţilor.

Eliminați gândirea de timpul: ”MIE NU MI SE POATE ÎNTÂMPLA!” Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

Deși poate fi costisitoare, instalarea un sistem de alarmă pe autoturism ar putea fi folositoare şi împotriva furtului autoturismului.

Nu ignoraţi aceste recomandări. Este mai sigur să fiți preventivi.

Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.

Potrivit statisticilor, la nivelul județului Covasna, în 2017 au fost înregistrate 41 de furturi din autovehicule, 68% dintre acestea fiind comise în mediul urban.