12 Martie 2018Sursa: IPJ Covasna

Buletin informativ din 12 martie 2018

Arestat preventiv pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Barcani au fost sesizați, la data de 8 martie, despre faptul că, pe fondul consumului de alcool, între doi concubini din comună s-a iscat un conflict, o femeie de 38 de ani fiind agresată de către partenerul său.

La fața locului s-a deplasat în cel mai scurt timp un echipaj, polițiștii intervenind pentru aplanarea scandalului, iar presupusul agresor a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 de ani. Polițiștii au luat măsuri în vederea informării DGASPC cu privire la situația semnalată, iar victima împreună cu cei doi copii minori au fost cazați la un centru familial aparținând instituției menționate.

Bărbatul în cauză nu este la prima abatere de acest gen și, mai mult decât atât, acesta este bănuit și de săvârșirea a trei furturi pe raza comunei Barcani. În urma activităților desfășurate, prejudiciul în cele trei cauze de furt, estimat la peste 3.000 de lei, a fost recuperat și predat persoanelor păgubite.

Față de bărbatul de 31 de ani polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore, iar ulterior, în urma prezentării instanței de judecată și administrării probatoriului în cauză, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare prventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Covasna, iar cercetările sunt continuate de polițiști.

 


 

Arestat preventiv pentru viol

În cursul lunii februarie, polițiștii din Zagon au fost sesizați de către un localnic, despre faptul că o minoră de 14 ani ar fi fost victima unei infracțiuni de viol.

 În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 19/20 februarie a.c., tatăl minorei, întors recent din străinătate, ar fi întreținut relații intime cu aceasta, împortiva voinței sale. După comiterea faptei bărbatul a părăsit teritoriul României, polițiștii demarând cercetările în cauză.

Ulterior, în urma probatoriului administrat și a activităților investigative desfășurate, instanța a admis propunerea formulată prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, fiind dispusă arestarea preventivă, în lipsă, a bărbatului de 40 de ani. La data de 11 martie a.c. acesta a fost depistat pe raza comunei Zagon, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Covasna.

Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

 


 

A sustras un autovehicul pe care l-a condus fără a avea permis, iar acum este cercetat penal

Vineri, 9 martie a.c., polițiștii din Întorsura Buzăului aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe DN 10 o autoutilitară condusă de un bărbat de 29 de ani.

Din verificările efectuate s-a constatat că persoana în cauză nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată, polițiștii au stabilit că cel în cauză ar fi sustras autovehiculul aparținând unei cunoștințe, după ce au avut unele discuții cotradictorii, fiind cazați la o pensiune din județul Brașov.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducere fără permis.

 


 

Accidente ușoare în weekend

La data de 11 martie 2018, în jurul orei 14:40, pe DN11 în comuna Chichiș a avut loc un accident rutier.

Din cercetările efectuate la fața locului, polițiștii au stablit că un bărbat de 78 de ani, care circula cu bicicleta din direcția Brașov către Ozun, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga și a fost acroșat de un moped care circula regulamentar în aceeași direcție. În urma acestui eveniment biciclistul a suferit răni ușoare.

Un alt eveniment rutier a avut loc în noaptea de duminică spre luni, pe DN 11, în localitatea Ozun. Din verificările efectuate s-a stabilit că o femeie de 28 de ani, care conducea un autoturism dinspre Brașov către Târgu Secuiesc, pe fondul oboselii la volan, a pătruns pe contrasens apoi a părăsit partea carosabilă și a lovit poarta unui imobil. În urma impactului șoferița a fost rănită ușor.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii vă recomandă:

  • Evitați să șofați dacă simțiți oboseală, iar la drum lung faceți opriri regulate pentru a vă odihni;
  • Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre, iar dacă pe traseul pe care circulați întâlniți bicicliști, circulați cu atenție. Anticipați potențialele pericole care pot apărea, iar atunci când depășiți biciliști, păstrați o distanță laterală corespunzătoare;
  • Bicicliștilor li se recomandă să se asigure, atât din față cât și din spate, atunci când doresc că schimbe direcția de deplasare și să semnalizeze din timp manevra, astfel încât ceilalți participanți la trafic să le observe intenția.