27 Ianuarie 2023Sursa: IGPR

Buletin informativ 27 ianuarie 2023

Distrugere

La data de 22.01.2023, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna au fost sesizați prin apel 112 de despre faptul că o persoană și-a găsit autoturismul vandalizat.

În urma verificărilor efectuate polițiștii cu constatat că un bărbat în vârstă de 29 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce se deplasa pe lângă autoturismul în cauză, a aplicat mai multe lovituri cu piciorul autoturismului, cauzând daune materiale.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere.

Infracțiuni rutiere

La data de 25.01.2023, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic pe strada Dozsa Gyorgy, un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare și fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor acustice și luminoase de oprire, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia.

Autoturismul a fost oprit în apropierea intersecției cu strada Jozsef Attila.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că la volanul autoturismului se află un bărbat de 25 de ani iar vehiculul nu este  înmatriculat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 25.01.2023, în jurul orei  23:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hăghig, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Hăghig, au oprit în trafic pe strada Fermei, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere și că autorizația de circulație provizorie a autoturismului în cauză este expirată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 26.01.2023, în jurul orei 00:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc au oprit un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani care circula pe strada Bem Jozsef.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,74 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.