27 Ianuarie 2023Sursa: IGPR

ACȚIUNI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ.

Polițiștii covăsneni au desfășurat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite pentru creşterea gradului de siguranță al cetățenilor şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă  publică.

La data de 21.01.2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității, Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și Secției de poliție Rurală Târgu Secuiesc au executat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, pentru menținerea ordini și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor îndreptate împotriva fondului forestier, prevenirea riscului rutier și a faptelor cu violență

Acțiunea a avut loc pe raza pe raza municipiului Târgu Secuiesc și a comunelor arondate.

Polițiștii au legitimat peste 110 persoane și au amplasat 3 filtre rutiere în urma cărora au fost oprite și controlate peste 70 de vehicule. Totodată au fost efectuate și controale la unele societăți comerciale.

În urma activităților desfășurate polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 31.190 de lei, dintre care 56 de sancțiuni în valoare de 27.190 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră. Totodată, polițiștii au aplicat și două sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice și o sancțiune pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, la data de 20.01.2023, aflându-se în teren, în timp ce desfășurau activități pentru combaterea delictelor silvice, polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au identificat în trafic pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Târgu Secuiesc, un ansamblul de vehicule compus dintr-un cap tractor marca și semiremorcă condus de un bărbat de 51 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat nereguli în cu transportul în cauză și s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport.

Cantitatea de 30,99 m.c. de lemn a fost confiscată și predată în custodia personalului silvic.

Totodată, la data de 23.01.2023, posturilor de poliție Hăghig și Vâlcele, acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier au prins în flagrant delict trei bărbați de 20, 25 și 45 de ani în timp ce transportau material lemnos, fără a deține documente de proveniență.

În urma cercetărilor s-a stabilit că materialul lemnos este rezultatul tăierii de pe picior și sustragerii unor arbori dintr-o pădure de pe raza comunei Hăghig.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori din fondul forestier național.