08 Ianuarie 2018Sursa: IPJ COVASNA

Buletin informativ din 08 ianuarie 2018

Acțiuni la sfârșit de săptămână ale polițiștilor covăsneni

Siguranța publică și prevenirea săvârșirii de fapte ilicite constituie, în continuare, priorități ale polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au intervenit la 81 de evenimente, 32 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112.

De asemenea, au fost desfășurate 21 de acțiuni și controale în urma cărora au fost constatate și aplicate sancțiuni pentru 158 de fapte de natură contravențională. Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproape 60.000 de lei.

Pentru abateri constatate la regimul rutier polițiștii au dispus reținerea a 8 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și retragerea a 2 certificate de înmatriculare.

Tot în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, 9 dintre acestea fiind constatări în flagrant delict.

 


 

Infracțiuni rutiere constatate

Polițiștii au depistat, vineri seară, un bărbat de 46 de ani care conducea un ansamblu de autovehicule pe raza localități Bățanii Mari, iar în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Sâmbătă, în jurul orei 11:30, polițiștii din Bățani au depistat un alt bărbat de 31 de ani, care conducea un moped fără a avea permis de conducere. De asemenea, din verificări s-a stabilit că autovehiculul în cauză nu era înmatriculat în circulație. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Întorsura Buzăului aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe DN 10, însă conducătorul acestuia nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea lui iar în scurt timp au reușit oprirea celui în cauză, pe raza comunei Vama Buzăului.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 24 de ani din comuna Vama Buzăului. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

La câteva ore distanță, tot la Întorsura Buzăului, polițiștii au depistat o altă persoană care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul de 23 de ani, oprit în trafic pe DN 10, a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 


 

Polițiștii cercetează împrejurările comiterii unor infracțiuni de furt, persoanele bănuite de comiterea acestora fiind identificate

 

Polițiștii din Ghelința au identificat o tânără de 19 ani, bănuită că la data de 2 ianuarie a.c. ar fi comis un furt.

Din cercetări a reieșit că în dimineața zilei de 2 ianuarie, tânăra ar fi sustras de pe tejgheaua unui magazin din localitate, telefonul mobil aparținând vânzătoarei unității, o femeie de 58 de ani. În urma activităților întreprinse de polițiști prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

♦ ♦ ♦

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:00, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați printr-un apel prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că o persoană ar fi fost observată pătrunzând prin efracție într-un magazin din oraș.

La fața locului s-a deplasat în cel mai scurt timp un echipaj de poliție care a depistat, în incinta unității comerciale, un bărbat de 38 de ani. Acesta desfăcuse și consuma dintr-un recipient conținând băuturi alcoolice, bărbatul fiind, de altfel, în stare vădită de ebrietate.

Persoana în cauză a fost condusă la sediu pentru verificări, iar polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 


 

Delicte silvice constatate de polițiștii din Brăduț și Aita Mare

Polițiștii din Brăduț aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat doi bărbați de 25 și 49 de ani, ambii localnici, bănuiți de tăiere ilegală și furt de arbori.   

La Aita Mare, polițiștii au identificat alți doi bărbați, unul de 32, celălalt de 51 de ani, ambii bănuiți că ar fi tăiat ilegal arbori dintr-o pășune împădurită de pe raza comunei, iar materialul lemnos l-au sustras.

Cei doi sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.