05 Ianuarie 2018Sursa: IPJ COVASNA

Buletin informativ din 05 ianuarie 2018

Accident rutier pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum

Vineri dimineață în jurul orei 9:00, pe DN 11 la ieșire din Târgu Secuiesc către Brașov, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 49 de ani, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat și a pătruns pe contrasens unde a lovit două autoturisme care circulau regulamentar.

În urma acestui eveniment unul dintre conducătorii auto implicați, un bărbat de 69 de ani, a suferit răni ușoare. Șoferii au fost testați cu etilotestul, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 


 

Trei persoane au suferit răni ușoare în urma accidentului de la Sântionlunca

Vineri, în jurul orei 13:00, pe DN 11 în localitatea Sântionlunca a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 20 de ani, care conducea o autoutilitară din direcția Târgu Secuiesc spre Brașov, nu a păstrat o distanță de siguranță corespunzătoare în mers și a lovit un autoturism care circula în fața sa, în aceeași derecție. În urma impactului autoturismul a fost proiectat într-un imobil situat în partea dreaptă a părții carosabile.

Cinci persoane au fost transportate la spital, printre care și doi minori, iar în urma investigațiilor medicale s-a stabilit că doar trei dintre acestea au suferit leziuni în urma acestui eveniment, respectiv un bărbat de 39 de ani (conducătorul autoturismului), o femeie de 45 de ani (pasageră în autoturism) și o tânără de 18 ani, pasageră în autoutilitară.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.   

♦ ♦ ♦ 

Oamenii legii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să fie extrem de prudenți atunci când circulă pe drumurile publice și să nu se lase păcăliți de vremea primăvăratică de afară. Deși temperaturile sunt neobișnuit de calde pentru această perioadă și v-ar putea determina să credeți că nu se impune să fiți mai atenți în trafic, polițiștii vă recomandă să adoptați în permanență o conduită preventivă în trafic.

Adaptați viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic. Temperaturile ridicate nu înseamnă un carosabil uscat, iar în condițiile în care calea de rulare este câtuși de puțin umedă, viteza excesivă și bruscarea comenzilor autovehiculului pot conduce imediat la derapaj și, inevitabil, la producerea de accidente.

Așadar, țineți cont de sfaturile polițiștilor și nu exagerați atunci când călcați pe pedala de accelerație. Indiferent cât de tare v-ați grăbi să ajungeți la destinație, gândiți-vă că este mult mai important să ajungeți în viață.