03 Ianuarie 2023Sursa: IGPR

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR ÎN PERIOADA ANULUI NOU

În perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023 poliţiştii covăsneni au fost la datorie acționând pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

În minivacanța din perioada Anului Nou, peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna         au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor cu violență și a faptelor contra patrimoniului, precum și prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

Efectivele de ordine publică au avut o prezență vizibilă și activă în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru fluidizarea și supravegherea traficului rutier astfel încât în perioada de referință pe raza județului nu s-au produs accidente de circulație grave.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 66.700 de lei.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 83 de solicitări, dintre acestea 71 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În noaptea de Revelion, nu au fost înregistrate cazuri de vătămări corporale determinate de folosirea articolelor pirotehnice. Le mulțumim cetățenilor care au înțeles că, folosirea necorespunzătoare sau neglijentă a articolelor pirotehnice, poate fi extrem de periculoasă și le mulțumim pentru responsabilitatea cu care au petrecut noaptea dintre ani.